Kombinovanje boja u enterijeru: Savršeni spojevi koji uvek uspevaju

by | December 3, 2022
Kombinovanje boja u enterijeru

Kombinovanje boja u enterijeru ne mora da zadaje puno muke, ako znamo šta radimo. Evo koje se nijanse idealno slažu i kako nećemo pogrešiti!

Uklapanje svih boja u enterijeru može biti zahtevan posao. Ali na našu sreću i ovde postoje pravila. Pa ako želite da stvorite harmoniju u domu, dobro iščitajte ovaj tekst.

Kombinovanje boja u enterijeru

Crno i zlatno

Bez sumnje, to su dve boje koje su uvek u trendu, a zajedno, oni povećavaju snagu. U pitanju je elegantan i sofisticiran miks, bezvremenska kombinacija koja nikada ne izlazi iz mode.

Višebojna kombinacija

Kako tolike boje idu zajedno? Potražite tačku inspiracije da odlučite o kombinaciji boja. Na primer, slika može da bude kao polazna tačka za odabir boja jastuka i tepiha.

Kombinacije boja u enterijeru- senf i zeleno

Ako želite da oživite svoje prostore, ovo je dobar izbor. U pitanju je vesela kombinacija koja odlično funkcioniše u svetlim prostorima. Idealno se slaže sa drvenim nameštajem.

Benzin plava i crna

Intenzivno, preterano, ali zajedno izgleda sjajno. Ovo je elegantan i upečatljiv par. Da biste dodali svetlost, najbolje je kombinovati sa mekšim rasponom plave boje i dodati dašak sjaja sa zlatnim.

Pogrešne boje za enterijer: Evo zašto ove nijanse treba izbegavati!

Kombinacije boja u enterijeru- malina rozikasta i siva

Plašite se ružičaste boje? Ne bi trebalo da ako dobro promešate nijanse. A siva je odlična opcija koja se suprotstavlja snazi malina roze. To je idealna kombinacija da oživi prostore sa malo svetla ili malo nijansi.

Ljubičasta i žuta

Ljubičasta je ultimativna boja ali može biti teška za kombinovanje. Jedna od nijansi koja savršeno ide uz nju je žuta. A to je da su uravnoteženi: ljubičasta predstavlja luksuz, sofisticiranost, a žuta, smelost i radost.

Kombinovanje boja u enterijeru- crvena i plava

Crvena, u svojim različitim nijansama, nesumnjivo je jedna od boja u trendu. Dajte moderan dodir svom domu sa njom. A ako vam se čini veoma jakim, kombinujte je sa plavom. Veoma su u kontrastu, a plava donosi spokoj i opuštenost, ublažavajući tako ekstremnu toplinu crvene.

Roze i pesak

Ovo je slatka, ženstvena i opuštena kombinacija koja takođe izgleda odlično sa crnim akcentima To su bliske boje koje stvaraju meke, veoma opuštajuće prostore, i veoma trpe ako ih koristite u tekstilu.

Olovo siva i senf zelena

Siva i zelena su dve boje koje uvek dobro izgledaju zajedno, kako u svetlijoj tako iu tamnijoj verziji. Ali jedan od najslađih je ovo. Olovno siva daje prostoru savremen, trezven i elegantan izgled. A senf zelena daje mu pravi dodir života bez pompe.

Kombinacija boja u enterijeru- crvena i zelenkasta

Ovo  je rizična kombinacija jer u zavisnosti od šablona može biti pomalo detinjasta. Trik je u tome da se prestupi sa motivima. Pruge sa cvećem, kvadrat, fotelje s različitim tkaninama…

 


KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images