Kuhinjski elementi: Trendovi u 2023. godini

by | July 11, 2023
Kuhinjski elementi: Trendovi u 2023.

Kuhinjski elementi u trendu su definitivno ormarići bez okvira. Saznajte o čemu se radi i pogledajte naše predloge za uređenje doma.

Kada birate nove ormariće za svoju kuhinju, šta je prvo na šta ciljate – izgled ili praktičnost? Zar ne biste voleli da spojite i jedno i drugo. Kuhinja je mesto gde provodimo mnogo  vremena i za to mora biti dizajnirana prema našim potrebama. Uz to, da li ste čuli za kuhinjske ormariće bez okvira? Sada ćemo vam objasniti o čemu se zapravo radi.

Kuhinjski elementi: Ormarići s okvirima ili bez njih

Kuhinjski ormarići imaju veliku ulogu u kuhinji. Uvek kupujemo nove kuhinjske potrepštine poput šolja, tanjira, činija itd. Ukoliko nemate dovoljno prostora za skladištenje, kuhinja bi mogla delovati pomalo neurodeno zbog svih tih sitnica.

Ali, ako odaberete kuhinjske ormariće zatvorenog tipa to može mnog da doprinese ambijentu kuhinje. Zato je važno da se dobro informišete, pre nego što donesete konačnu odluku. Danas ćemo razgovarati o kuhinjskim ormarićima bez okvira, koji su trenutno svetski hit.

Šta su kuhinjski ormarići bez okvira?

Možda ste čuli za njih kao kuhinjske ormariće bez okvira koje su postale svetski hit? Mnogi ljudi su počeli da ih biraju za dizajn enterijera svoje kuhinje. Zato ćemo sada objasniti o čemu se radi, kao i prednosti i mane ovih ormarića.

Kuhinjski elementi: Ormarići bez okvira VS s okvirima

Ne ulazeći previše u detalje, sa ovih slika možete da vidite glavnu razliku između ormarića bez okvira koji je prikazan na gornjoj slici (kuhinja u boji oraha) i ormarići s okvirima koji su prikazan na ovog drugoj slici (bela kuhinja).
Ormarići bez okvira stvaraju elegantniji izgled kuhinje. Ormarići s okvirima na fronatlnim vratima, pa čak i u kombinaciji s staklenim vitražima, karakteristični su po geometrijskim figurama i linijama. Ove kuginje su se uglavnom sastojale iz više elemenata koje ste uklapali, bilo da se radi i o otvorenim ormarićima ili zastaklenim.

Da li su kuhinjski ormarići bez okvira bolji? Saznajte koje su prednosti!

Sa sigurnošću se može reći da kuhinjski ormarići bez okvira pružaju više prostora. To je definitivno bolja opcija ako imate više kuhinjskih potrepština. Takođe su savršen izbor, ako volite minimalistički izgled kuhinje.

Kao što smo spomenuli, ambijent sa kuhinjskim ormarićima bez okvira može se opisati kao elegantan i besprekoran. Neće vam dati nikakve oštre linije. Možete biti fleksibilniji i sa dekoracijom, jer će vam one omogućiti da se više igrate svojom kreativnošću.

Pored toga, lako se čiste. Ponekad se kod ormarića s okvirom prašina skuplja oko okvira i teško je ukloniti. Ako odaberete opciju bez okvira, možete ih očistiti brzo i efikasno.

Nedostaci kuhinjskih ormarića bez okvira

Sada, da bismo vam pomogli da donesete odluku na osnovu informacija, moramo da vas obavestimo i koji su nedostaci ovih ormarića:

Moraćete da ih redovno podešavate kako biste bili ravni, jer zbog svoje konstrukcije često mogu postati asimetrični tokom vremena. Naime, šarke za ormare bez okvira se obično prave od iverice, a ne od tvrdog drveta, koje se koristi za ormare sa prednjim okvirom. Iverica je manje čvrst materijal.

Pošto ste naučili o prednostima i nedostacima, donosimo  vam ideje za kuhinjske ormariće bez okvira koji su trend u 2023. godini:

 

 


Dijana Škorić

peshkov / gettyimages.com