Kuke i vešalice: Kako da ih uklopite u vaš prostor?

by | 20 aprila, 2023
kuke i vešalice

Kuke i vešalice su sastavni deo svakog doma, međutim ponekad ih je teško ulopiti zbog njihovog neobičnog izgleda. Danas su dostupni različiti dizajni koji se lako mogu uklopiti u vaš dom. 

Kuke i vešalice: Kako da ih uklopite?

Kuke i vešalice su veoma praktične jer omogućavaju da nam kaputi i jakne budu na dohvat ruke pre izlaska iz kuće. Međutim, zbog njihovog izgleda nije jednostavno pronaći idealno mesto u domu za njih.

Zidne kuke kao dekorativni dizajn

Ovaj tip zidnih kuka mogu biti veoma dekorativni i praktični. Na ovaj način lako možete rasporediti kratke i duge kapute. Kada nemate ništa na njima, oni će imati dekorativnu ulogu, a kada želite da ih iskoristite onda ćete videti da su ovakve kuke veoma praktične.

Kuke i vešalice kao umetničko delo

Još jedan tip zidnih kuka koji mogu biti dekorativni. Ako budete kreativni možete ih napraviti po porudžbini sa zanimljivim oblicima, a verovatno ćete naći zanimljiv oblik i u radnjama. Samo je važno da se deo za vešanje lepo uklapa u celokupni dizajn vešalice ili kuka.

Vešalica iznad klupice

Jedna od klasičnijih načina jeste da se odlučite za vešalicu iznad klupice kod ulaza u hodniku. Postoji nekoliko varijanti koje vešalice koje možete da odaberete, ali uglavnom je preporučljivo da budu jednostavne i vodoravne kako bi se lepo uklopile. Na ovaj način imate sve što vam je potrebno za izlazak iz kuće na jednom mestu.

Stojeća vešalica sa policama

Ovaj komad nameštaja je multifunkcionalan. Osim što imate mesto za kapute, imaćete mesto i za odlaganje drugih stvari. Istovremeno, ovo može biti i mesto na kome ćete sesti da se obujete.

Klasična stojeća vešalica

Ove vešalice su praktične, ali bi najbolje bilo da ih postavite u ugao ukoliko ste u mogućnosti. To je zbog toga što ima prostora za vešanje u oko nje, pa mora biti malo odmaknuta kako bi kaputi ipak stali. Ove vešalice obično imaju mesto i za vešanje kišobrana što ih čini posebno funkcionalnim.

Dakle, ovaj tip nameštaja ne mora nužno biti i neuredan i nereprezentativan deo vašeg doma. Zahvaljujući modernim dizajnima, oni se lako mogu uklopiti i učiniti da vaša kuća izgleda savršeno.


Snežana Vranić

ArchiViz/GettyImagesPlus