Kako da krevet za spavaću sobu izgleda skupo?

by | August 7, 2023
krevet za spavaću sobu

Mekani jorgan, naizgled beskrajna količina jastuka i raskošan izgled – to je krevet za spavaću sobu u koji želimo da se vratimo na kraju napornog dana.

U nastavku pogledajte kako da postignete izgled kreveta kao iz hotelske sobe.

Kako da krevet za spavaću sobu izgleda skupo?

Teksture i slojevi

Ključni korak za stvaranje luskuznog osećaja u spavaćoj sobi je dodavanje slojeva i tekstura kevetu. Razmislite o najboljim krevetima koje ste videli ili u kojima ste spavali. Kladimo se da nijedan od njih nije imao samo po jedan prekrivač i jastuk.

Za raskošni izgled kreveta počnite od belog čaršava. Što se tiče jastuka, postavite dva velika četvrtasta pozadi, a zatim dodajte dva para jastuka standardne veličine i završite sa supervelikim jastukom na prednjoj strani ili sa nekoliko razbacanih jastučića. U hladnijim mesecima u podnožje kreveta stavite i mekano ćebe za dodatnu toplinu i luksuz.

Ključ da posteljina izgleda luksuznije je da napravite prelepe slojeve. Dobro opremljen krevet sa teksturom je uvek primamljiv na kraju dugog dana.

Neutralna baza

Neutralne boje uvek unose umirujuću atmosferu u sobu i izgledaju šik i sofisticirano. Zato se držite ove mekše palete boja – kremaste, bele i mekanosive najbolje funkcionišu. Uvek možete da unesete i neke suptilne šare ili nagoveštaje svetlijih boja.

Da bi vaš krevet bio privlačniji i luksuzniji, ne možete pobediti klasičnu snežnobelu posteljinu. 100% pamuk je bezvremenski favorit, jer stvara onaj savršeni osećaj hotelskog kreveta, istovremeno pružajući neutralnu podlogu za jastuke i prekrivače.

Kada birate prigušenu boju, izbegavajte običnu pamučnu posteljinu jer može da izbledi tokom vremena, dajući joj istrošen i star izgled čak i ako je relativno nova. Tokom hladnijih meseci, odlučite se za brušeni pamuk, koji je izdržljiviji od običnog pamuka zbog procesa četkanja. Za toplije mesece investirajte u kvalitetan lan, lagan i prozračan materijal koji vam pomaže da se rashladite. I uvek zatražite uzorak tkanine za posteljinu kako biste mogli da procenite njenu boju. Ovo je posebno važno kada kupujete onlajn, jer se boja i tekstura tkanine mogu razlikovati od onoga što se vidi na ekranu.

Krevet za spavaću sobu: Jastuci

Čak i ako vam ne treba previše podrške dok spavate i više volite jedan jastuk, ipak bi trebalo da idete sa dva jastuka za spavanje (ukupno četiri). Obavezno izaberite bogato punjene jastuke. Ali ako volite ravan jastuk, izaberite jedan za spavanje, a drugi za estetiku.

Kada je reč o dekorativnim jastucima, nemojte preterati. Želite onaj lep slojevit izgled, ali sigurno ne i da ih slažete svakog jutra. Zato se držite nekoliko većih jastuka, nekoliko akcentnih ili jastuka za podupiranje. I uvek neka stvari budu simetrične.

Luksuzno uzglavlje

Ukoliko je to moguće, investirajte u uzglavlje za krevet presvučeno plišanim materijalom koji unosi luksuz i boju u prostor.

U idealnom slučaju, kada sedite u krevetu i čitate knjigu, želite da vam glava leži na mekom, postavljenom uzglavlju. Ipak, ako želite da izbegnete previše kraljevski izgled, vodite računa da nije preveliko u odnosu na širinu vašeg zida (otprilike da zauzima do polovine površine).

Osim toga, pobrinite se da imate dovoljno prostora i iznad kreveta kako biste mogli da prikažete umetničko delo ili postavite police za dekorativne predmete.

Miljana Momirović

Studio Peck LLC/GettyImagesPlus