Mala terasa: 5 trikova za lepši i vizuelno veći prostor

by | 18 aprila, 2023
Mala terasa

Svake godine isto: muke jer vaša mala terasa nije dovoljno lepa da u potpunosti uživate. Ove godine će biti drugačije jer smo pripremili trikove za besprekorno uređenje.

Mala terasa: 5 trikova za lepši i vizuelno veći prostor

Kutak za ručak i večeru na terasi

Koliko god da vam se ova ideja čini sulodom, ako imate malu terasu, zapravo je izvodljiva i zlata vredna. Potražite stočić koji se savršeno uklapa u vaš prostor. To mogu biti i rasklopivi sto i stolica koje ćete postaviti po potrebi i skloniti u stranu kada završite. Ali verujte, ima nešto posebno u tome da ručate na balkonu. Osećaj je neprocenjiv – kao da ste na godišnjem odmoru u apartmanu pored mora.

Udoban prostor za sedenje

Nijedna mala terasa ne bi trebala da bude bez udobnih stolica ili klupica za sedenje. Iskoristite ćošak da postavite klupu sa jastucima za opuštanje i uživanje u pogledu ili druženje uz kafu sa prijateljima.

Kada birate nameštaj za balkon, razmislite o dizajnu koji je niži nego uobičajeni jer ovo vizuelno uvećava prostor i zadržava funkcionalnost.

Tepih i prostirke

Postavljanje tepiha ili prostirki na vaš balkon je brz i lak način da ga učinite još udobnijim. Vodite računa da izaberete model koji je otporan na vremenske uslove. Na ovaj način možete jednostavno da ga prebrišete ako se zaprlja, što olakšava održavanje vaše male terase u najboljem izdanju.

Korišćenje prostorki takođe može da ulepša prostor i sakrije pod koji vam se ne dopada, a da pritom ne morate ponovo da ga postavljate.

Mala terasa: Iskoristite zidove

Možda vam se čini da nemate dovoljno prostora da ulešate vaš mali balkon ali zapravo većinu stvari možete odložiti na zidove. Postavite police, zakačite saksije sa cvećem i automatski ćete ulepšati terasu i uštedeti na prostoru.

Tenda za terasu

Tende su odličan dodatak malom balkonu jer pružaju privatnost i zaklon, a istovremeno štite nameštaj od vremenskih uslova. Tkanine svetlije boje propuštaju svetlost, a istovremeno pružaju zaštitu od direktne sunčeve svetlosti. Hladovina uz mnogo svežeg vazduha je nešto što većini prija, pa su tende idealan način za intimnije i zatvorenije uređenje terase.

Ono što je sigurno, terasa će biti vaš omiljeni kutak za odmaranje ovog proleća i leta, a uz malo truda možete je učiniti još prijatnijom.


Miljana Momirović

Wirestock/GettyImagesPlus