Organizujte vašu kuhinju: Genijalni DIY držači začina koji će vas oduševiti

by | July 24, 2023
Organizujte vašu kuhinju: Genijalni DIY držači začina koji će oduševiti

Uređenje kuhinje može delovati kao ozbiljan zadatak, ali pravo rešenje za skladištenje može napraviti razliku između haosa i reda. Začini su možda jedna od najtežih stavki za upravljanje – pogotovo ako imate značajnu kolekciju koju želite izložiti.

Držači začina: Transformišite vašu kuhinju u oazu reda

Organizacija začina prema upotrebi

Pored izbora pravog držača za začine, važno je takođe organizovati začine prema čestoj upotrebi. Postavite začine koje najčešće koristite na lako dostupnom mestu, idealno u blizini radne površine. Na taj način, brzo ćete moći da ih pronađete i koristite tokom pripreme obroka. Manje korišćene začine možete smestiti na više police ili u fioku, kako biste oslobodili prostor za češće upotrebljavane teglice. Takođe, razmislite o organizovanju začina po kategorijama, poput začina za pečenje, italijanske ili azijske začine, kako biste još lakše pronašli željeni sastojak.

Organizacija kuvara: Ovako ih postavite za stilski uređenu kuhinju

Članak se nastavlja posle reklama

 

Održavanje svežine začina

Pravilno čuvanje začina takođe znači očuvanje njihove svežine i arome. Začini treba da budu zaštićeni od svetlosti, vlage i toplote, jer ovi faktori mogu ubrzati proces gubitka ukusa i mirisa. Ako koristite prozirne teglice za skladištenje, trudite se da ih držite dalje od direktnih sunčevih zraka. Takođe, čuvajte začine na suvom mestu, daleko od kuhinjskog umivaonika, kako biste sprečili njihovo vlaženje. Ako kupujete začine u većim količinama, pametno je čuvati glavne zalihe u hermetički zatvorenim posudama, a manje količine preliti u male teglice koje ćete često koristiti. Redovno proveravajte datum isteka začina i njihovu svežinu kako biste bili sigurni da su još uvek upotrebljivi.

Kada proizvodi koje možete kupiti u prodavnici ne ispunjavaju očekivanja, stvaranje vašeg sopstvenog rešenja svojom kreativnošću može biti odgovor. Ako ste razmišljali o tome, ove genijalne ideje za DIY držač za začine će vas inspirisati da preduzmete akciju i napravite svoj vlastiti.

Članak se nastavlja posle reklama

Praktični i elegantni držači začina: Napravite sami

1. Visoka i tanka bočna polica

Članak se nastavlja posle reklama

2. Mali minimalistički držač za začine

Članak se nastavlja posle reklama

3. DIY držač za začine sa ugrađenim držačem za ubruse

Članak se nastavlja posle reklama

4. Veliki držač za začine na zidu

Nadam se da vam je ovaj članak bio koristan!

Članak se nastavlja posle reklama

Transformacija kuhinje: Pogledajte kako izgleda pre i posle dodavanja otvorenih polica


Borjana Božić

Hazal Ak/gettyimages