Kako da iskoristite prostor ispod stepenica

by | September 13, 2023
Kako da iskoristite prostor ispod stepenica; uređen prostor ispod stepenica

U potrazi ste za idejama kako da iskoristite prostor ispod stepenica? Na pravom ste mestu. Sakupili smo za vas ideje za uređenje koje su nas oduševile.

Evo nekoliko modernih ideja za skladištenje ispod stepenica koje će vas inspirisati da iskoristite svaki centimetar prostora.

Kako da iskoristite prostor ispod stepenica: Najbolje ideje

Dodajte prilagođene police

Članak se nastavlja posle reklama

Zašto ne biste iskoristili prostor ispod stepenica za odlaganje knjiga? Napravite police po meri i poređajte knjige. Jednostavno i prelepo. Osim knjiga, na policama ispod stepenica možete držati pića, ukrasne predmete ili cveće.

Napravite ormar za kapute

Diskretni ormar za kapute sa duplim vratima zauzima prazan prostor ispod stepeništa u ovoj kući na Floridi u španskom stilu iz 1920-ih. Takođe možete da koristite orman ispod stepenica za čuvanje vansezonske odeće. Ili da dodajte police ili zidne kuke da biste ga pretvorili u ormar za odlaganje svega što ne koristite često.

Članak se nastavlja posle reklama

Napravite prostor za svog ljubimca

Prostor ispod stepenica idealno je mesto za smeštanje kreveta za vašeg kućnog ljubimca. Možete staviti vratanca a i ne morate.

Napravite nišu za kućnu kancelariju

Članak se nastavlja posle reklama

Ova niša za kućnu kancelariju ispod stepenica kompanije Marie Flanigan Interiors ima ugrađene otvorene police na levoj strani koje čine prostor iznad stola slobodnim, a istovremeno obezbeđuju lako dostupno skladište za knjige i stoni pribor. Radni sto ispunjava prostor i uključuje ugrađene ormare za skladištenje i fioke kako bi sve bilo uredno.

Izložite svoju kolekciju vina

Članak se nastavlja posle reklama

Prostor ispod stepenica, uz adekvatne police i prilagođeno osvetljenje, može poslužiti za odlaganje vina.

Kako da iskoristite prostor ispod stepenica: Napravite kutak za čitanje za decu

Članak se nastavlja posle reklama

Korišćenje prostora ispod stepenica za kreiranje dečjeg kutka za čitanje poput ovog iz Maestri Studija je fenomenalna ideja. Deca će biti oduševljena. Opremite unutrašnjost jednostavnim policama ili tkanim korpama za skladištenje knjiga. Kao osvetljenje može poslužiti zidna lampa ili prenosiva lampa na solarno napajanje ili USB).

Kako stilizovati police kao iz časopisa: Evo šta kažu stručnjaci za enterijer!


Ranka Bulatović

monkeybusinessimages/gettyimages.co.uk