Kako rešiti problem skladištenja u spavaćoj sobi: Saveti i preporuke

by | April 20, 2023
Kako rešiti problem skladištenja u spavaćoj sobi: Saveti i preporuke

Stručnjaci za miran san savetuju uredan i čist prostor. Kako rešiti problem skladištenja u spavaćoj sobi saznajte u nastavku. 

 

Kako rešiti problem skladištenja u spavaćoj sobi?

S obzirom da je spavaća soba mesto gde odlažemo većinu naših ličnih stvari, počevši od odeće do aksesoara, potencijalni nered je nešto sa čime se susrećemo na svakodnevnom nivou. Međutim, postoji rešenje i za taj problem, a ono je svakako odabir adekvatnog skladišnog prostora.

Čak i ako ste skloni neredu, moguće je da vaš prostor za spavanje bude uredan i organizovan — sve što treba da uradite je da pametno planirate.

Počnite sa rasporedom spavaće sobe. Male spavaće sobe mogu imati samo jednu pogodnu poziciju za krevet, što predstavlja polaznu tačku daljeg planiranja. Veće prostorije imaju daleko više opcija za organizaciju, ali je važno imati na umu koliko stvari planiramo da smestimo u tu prostoriju.

 Problem skladištenja u spavaćoj sobi: Ideje i saveti

Niste sigurni kako da započnete renoviranje spavaće sobe? Evo nekoliko ideja za skladištenje u spavaćoj sobi koje treba razmotriti.

Ugradni ormari – rešenje za problem skladištenja

Ako želite ujednačen izgled prostorije i dobro iskorišćen svaki centimentar onda su ugradni ormari rađeni po meri najbolja opcija. neka unutrašnja organizacija ormara posebno odgovara vašim potrebama skaldištenja. Procenite na osnovu stvari koje planirate da smestite, da li su vam potrebne veće ili manje police, fioke ili vića šipka.

Prostor ispod kreveta

Ne zanemarite prostor ispod kreveta. Površinu ispod kreveta možete iskoristiti za odlaganje stvari koje trenutno ne koristite. To bi značilo da sezonski menjate postavku unutar ormara, ali svkako je korisna činjenica da ne morate da se odreknete omiljenih komada zarad uštede prostora.

Rešenje za problem skladištenja: Multifunkcionalan nameštaj

Jedan od načina da bolje organizuejete prostor za skladištenje stvari jeste da pametno birate nameštaj. Klupa je vrlo popularan detalj u spvaćoj sobi i služi za svakodnevno odlaganje odeće ili jastuka, ali bolja opcija bi bila da odaberete model koji ima prostor za odlaganje u unutrašnjosti, kako biste određene sitnice sklonili iz vidokruga.

 

 

 


Borjana Božić

jp_3d/gettyimages