Kako pravilno presaviti čaršav sa gumom za krevet za manje od 5 minuta

by | July 3, 2023
Kako pravilno presaviti čaršav sa gumom za krevet za manje od 5 minuta

Kada je u pitanju presavijanje čaršava sa gumom za krevet, mnogi se suočavaju sa izazovom.

Kako pravilno presaviti čaršav sa gumom za krevet za manje od 5 minuta

Za razliku od ravne plahte i jastučnica koje se lako slažu zbog svoje ravne površine, presavijanje rastezljive plahte sa zaobljenim ivicama može izgledati kao nemoguća misija. Jedan pogrešan potez, i umesto složene plahte, imate samo zamotuljak koji ne liči ni na šta. Međutim, postoji način da to uradite pravilno i efikasno.

Savetujemo da ne odustajete već da postepeno savladate veštinu presavijanja. Prvi korak je pokušati oblikovati plahtu u pravougaonik ili kvadrat, kako biste je mogli presaviti kao i bilo koji drugi predmet. To je cilj koji treba postići.

Ekscentrične posteljine koje će privući pažnju: 10 novih primera

Kako pravilno presaviti čaršav sa gumom: Korak po korak

Počnite tako što ćete plahtu prepoloviti po dužini na ravnoj površini. Zatim preklopite gornji deo plahte ka sebi. Zatim preklopite jednu dugu stranu, zajedno sa rastezljivim ivicama, prema sredini preklopa. Ponovite isti postupak sa bočnim stranama, presavijajući rastezljive uglove prema sredini. Ravnomerno rasporedite tkaninu tokom ovog procesa kako biste oslobodili vazduh. Kada dobijete pravougaonik, presavijte levu stranu ka desnoj strani. Trebali biste dobiti uski pravougaonik koji možete preklopiti u tri dela.

Ključni koraci za presavijanje rastezljive plahte su pronalaženje rastezljivih uglova, njihovo okretanje i povezivanje. Kada ste završili sa tim koracima, pažljivo izravnajte ivice plahte, oslobodite vazduh i glatko presavijte plahtu u pravougaonik. Na kraju, složite plahtu kao i bilo koju drugu ravnu plahtu, preklapajući je na dvostruko ili trećinu, u zavisnosti od prostora za odlaganje.

Pravilno presavijanje čaršava sa gumom ne samo da vam omogućava da uredno složite posteljinu u ormaru, već i štedi prostor. Zahvaljujući tome, možete smestiti više od jednog ili dva seta plahti u svoj ormar. Dodatno, pravilno presavijanje plahte smanjuje mogućnost nastanka nabora, što vam omogućava da vaše plahte izgledaju besprekorno glatko na krevetu.

Ukratko, uz malo vežbe i strpljenja, možete naučiti kako da pravilno presavijete rastezljivu plahtu za krevet za manje od 5 minuta. Primenite ove korake i uskoro ćete postati majstor ovog veštinskog zadatka.

Organizacija spavaće sobe: Učinite ovu prostoriju praktičnom


JulieAlexK/gettyimages