Organizacija kuhinjskog pribora: Besplatan trik

by | July 9, 2023
Organizacija kuhinjskog pribora

Ako nemate fioke ili su vam često pretrpane, organizacija kuhinjskog pribora u retro stilu je šik način da sve uvek bude na svom mestu – i to besplatno.

U nastavku pogledajte kako da korišćenjem onoga što već imate (ili bacate) ulepšate i organizujete vašu kuhinju.

Organizacija kuhinjskog pribora: Besplatan retro trik

Potpuno besplatan način da uredite kuhinjki pribor je da konačno iskoristite konzerve od namirnica. Ovo je retro način da grupišete viljuške, kašike, noževe, varjače, kutlače i slično, a da ne izdvajate novac za posebnu komodu sa fijokama. Osim toga, konačno ćete moći da zatvorite fijoku, a da ništa je ništa ne blokira.

Retro organizacija kuhinjskog pribora

Da biste organizovali kuhinjski pribor u koznerve, neophodno je da, pre svega, u potpunosti uklonite poklopac. Nakon toga, razmislite da li želite da uklonite etiketu ili ne. Neke od njih zaista mogu dodatno doprineti retro stilu i izgledati zanimljivo.

S druge strane, ako odlučite da je uklonite, prethodno ih potopite u vodu kako bi proces skidanja etikete bio što lakši i brži.

Možete ostati na tome, a treća opcija je da ih ukrasite bojama i šarama. Grupišite pribor i posložite ih u konzerve koje možete odložiti u kuhinjski ormarić ili ih odložiti na radnu ploču.

Konzerve su dobra opcija i za dekorativne saksije za manje cvetove ili začinsko bilje koje možete uklopiti uz retro ambijent u kuhinji.

Najbolje od svega je što se možete igrati sa bojama i često menjati dizajn u skladu sa estetikom u prostoru.

Bez obzira na to kako iskoristite prazne kozerve, činjenica je da ovaj način doprinosite životnoj sredini jer ih reciklirate. A osim toga, one su besplatna opcija za organizaciju i dekoraciju vaše kuhinje. Ako je ovo vaš stil, sigurno ćete biti zadivljeni rezultatima.

Kako vam se dopada ideja?


Miljana Momirović

Andrey Sayfutdinov/GettyImagesPlus