Skladištenje i organizacija igračaka: Kako da vam kuća uvek bude spremna?

Postoji nekoliko načina za uspešno skladištenje igračaka

by | May 15, 2023
Organizacija igračaka

Kada imate decu, počnete lagano da se navikavate na nered koji ne stižete da raspremite i to uglavnom zbog igračaka. Međutim, to ne mora biti tako. Organizacija igračaka može da bude od velike pomoći. 

Skladištenje i organizacija igračaka

Uz prethodno planiranje, čišćenje i skladištenje igračaka možete učiniti mnogo bržim, pa čak i naterati dete da se pridruži u poslu. Evo nekoliko ideja za efikasno skladištenje igračaka koje će učiniti vaš dom prijatnijim.

Korpe i džakovi za odlaganje

Jedno od najefikasnijih rešenja jesu korpe ili džakovi za odlaganje igračaka. Na ovaj način su igračke sakrivene i uredno skladištene, a ne morate da gubite mnogo vremena uredno ih slažući. Osim toga, ovaj metod skladištenja je veoma lagan i za decu, pa stoga mogu sami da kupe igračke.

Nameštaj sa mestom za skladištenje

Ovo je takođe sjajno rešenje. Ukoliko se odlučite za krevet sa fiokom na izvlačenje ispod ležaja to je sjajno mesto gde dete može da skladišti igračke i da ih skloni sa vidika.

Otvorene police

Iako ovo možda zvuči neverovatno, ovo može da bude dobar način da prostor u vašoj kući bude uredan. Slaganje igračaka na otvorene police može za njih biti još jedan deo igre i često se deca i sama trude da to izgleda lepo. Velike su šanse i da će pamtiti gde koja igračka stoji, pa će je tamo uredno vratiti svaki put.

Ormar za skladištenje

Ukoliko imate prostora za još jedan komad nameštaja, onda bi ormar sa policama za skladištenje igračaka mogao da spase stvar. Gore stavite lomljive gračke sa kojim dete može da se igra samo dok ga nadgledate, a dole stavite stvari koje mogu da budu njemu lako dostupne.

Kutije sa nalepnicama

Napravite jasan sistem u koju kutiju ide koji tip igračaka. Napišite na nalepnicu tip igračaka i postavite ih u police (otvorene ili zatvorene). Tako ćete uvek lako pronaći neku igračku ako vam dete nešto traži, a i ukoliko vaše dete bude sklanjalo igračke, lako će se snaći.

Sve što vam treba je dobro razrađen plan i malo strpljenja sa vašom decom kako bi vam pomogla u tome da vaša kuća bude uredna i čista. Sigurno ćete biti zahvalni sebi na ovom uloženom trudu.

Snežana Vranić

Kristin Mitchell/GetyImagesPlus