Uvek uredna dečja soba – sistemi za odlaganje

by | February 22, 2023
Uvek uredna dečja soba - sistemi za odlaganje

Uvek uredna dečja soba podrazumeva adekvatno skladištenje stvari, a kako bi ovaj zadatak bio lakši i za vas i vaše dete, odaberite odgovarajući nameštaj. 

 

Uvek uredna dečja soba uz adekvatan nameštaj

Ogranizacija i skladištenje dečijih stvari zavisi pre svega od veličine prostorije, ali kako bi se obezbedila savršena funkcionalnost, potrebno je unapred isplanirati prostor i odabrati odgovarajući nameštaj.

Važno je uzeti u obzir i interesovanja, kao i navike deteta. Ukoliko je ono mali kolekcionar, potrebno je obezbediti adekvatne police na kojima će uredno stajati igračke. Takođe, ako sobu deli dvoje dece, važno je organizovati odvojene ormariće za čiju urednost će biti odgovorni.

 

Uvek uredna dečja soba: ormari i ugradni garderoberi

Ovo je neizostavan element u dečjoj sobi, ali je pitanje koji će bolje odgovarati datoj prostoriji. Uobičajeni ormar sa vratima i pregradama je sasvim dovoljan za odlaganje odeće, a možete ga postaviti uz slobodan zid, ali i iskoristiti za zoniranje prostorije.

Ugradni garderober koji zauzima celu dužinu i visinu zida biće sasvim dovoljno mesta za uredno skladištenje stvari, od odeće do igračaka, kao i ostalih stvari koje se vezuju za hobije i sport. Iza kliznih vrata će stvari biti skrivene od pogleda, dok je ostatak prostorije rezervisan za slobodan prostor i ostale elemente.

Uvek uredna dečja soba uz komode

Komode su idealan odabir nameštaja jer ih deca mogu samostalno držati urednim. Fioke koje se lako izvlače omogućavaju sortiranje stvari prema nameni, tako će deca uvek znati gde se šta nalazi. Takođe, ovaj komad nameštaja će uvek biti koristan, bilo da se u njemu skladišti odeća, igračke ili školski pribor. Osim toga, njena površina se koristi kao dodatno mesto za stvari koje treba da su nadohvat ruke ili je krasi lepa dekoracija.

Uvek uredna dečja soba: police i kutije

Otvorene police su uvek poželjan element nameštaja u dečjoj sobi, naročito kada je koriste školarci. Pregledno složene knjige i školski pribor koji je uvek na svom mestuučiniće prostoriju urednom i učenje će odmah biti lakše. Kutije su jednako dobar način za razvrstavanje stvari, od igračaka, odeće ili školskog pribora, a možete im obezbediti poseban prostor ispod kreveta.

Nadamo se da su vam ovi predlozi olakšali zadatak uređenja dečje sobe.


Borjana Božić

abracada/gettyimages