Proglašena boja za 2023, a evo o kojoj nijansi se radi!

by | November 4, 2022
boja za 2023

Glavna boja za 2023. proglašena je zahvaljujući vodećem brendu “Burguer”, a o kojoj nijansi se radi i kako se uklapa uz druge tonove, otkrivamo u tekstu koji sledi.

Nema ništa zahvalnije od dodavanja boja životu. Boja ne može nedostajati oko vas, a posebno u vašem domu. Već neko vreme trendovi su neutralni i nordijski, inspirisani sivim i veoma mekim tonovima. Pa, nije da ćemo odjednom skočiti u drugu krajnost, ali boja je već novi trend. Bruguer je kreirao nove palete koje, i kao lider u trendovima boja, predlaže određene nijanse za 2023. godinu.

Boja 2023.

Sa prirodom kao centralnom osovinom njene inspiracije, možemo da stvorimo okruženja puna magije u našim domovima sa tonovima koji nam daju beskrajne pozitivne senzacije. Boja naredne godine naziva se “divlja pšenica” , a ideja je ponovno povezivanje sa  suštinskim, ravnotežom i lepotom.

PALETE INSPIRISANE PRIRODOM

  • Šumske boje- kombinacija svežih zelenih i plavih tonova. Tako ćete moći da povežete bilo koju prostoriju sa prirodnim svetom. Tako ćete stvoriti opuštajući prostor kontinuiteta između unutrašnjosti i eksterijera prostorije.
  • Boje prerije. Radost je reč koja predsedava ovim nizom slika. Bez sumnje prenose harmoniju i svežinu. Inspirisani su vrevom biodiverziteta polja divljeg cveća .
  • Žetvene boje. Toplina kao paradigma doma. Ova paleta prenosi ukus zemlje, sirovina iz prirode. Bez sumnje, to je prelepa kombinacija koja služi da osetite korene mesta gde pripadate, svog doma.
  • Vodene boje. Svetlost primorskih mesta  i mora uvek je magična. Ova paleta boja prenosi fluidnost , kontinuitet i ravnotežu . Opcija za prostor koji traži mir i osvetljenost.

Ako razmišljate da okrečite  svoju kuću, sobu ili bilo koje drugo mesto, možete biti sigurni da ćete dobiti ono što tražite ako sledite ova tri jednostavna koraka.

 1. Testiranje. Kada razmišljate o farbanju prostora, pojavljuju se sumnje. Kako će ova boja izgledati u mojoj dnevnoj sobi? Pa, najbolje je probati na licu mesta. Prvo pogledate u katalog, a zatim tražite uzorke  koje vam se sviđaju.
 2. Vrsta boje. Nakon što odaberete boje, uzmite u obzir i vrstu površine koju ćete farbati. Za svaku površinu postoji  drugačija vrsta proizvoda. Stolarija, zidovi, pločice ili metal, imaju specifične završne obrade.
 3. Inspiracija . Da biste dobili ideju, “pročešljajte” internet. Na Instagramu i Pinterestu postoji mnogo materijala za ultimativnu inspiraciju.

Prateći ova tri koraka, vaše nove ideje će izgledati prelepo u vašem domu. Nove boje i novi život.


Dmytro Varavin/iStock/Getty Images Plus via Getty Images