Prolećni favoriti: Vreme je za inspiraciju

by | 17 maja, 2023
Prolećni favoriti: Vreme je za inspiraciju

„Razbudite“ svoj dom – unesite živost, boje, nove oblike u skladu sa buđenjem prirode oko vas. Osmelite se i odlučite se da monotone i sive zimske tonove zamenite dekorom u osvežavajućoj zelenoj, žutoj, narandžastoj.

 

Prolećni favoriti: Potražite inspiraciju

I pre nego što stigne proleće mnogi od nas požele da zamene jednobojne zidove tapetama sa zanimljivim dezenima i motivima. Ako želite da preslikate buđenje prirode na zid u svom dnevnom boravku, najbolji izbor su tapete sa motivima lišća koje možete pronaći u raznim varijantama.

Prolećni favoriti: Aranžman za lepši ambijent

Već u martu priroda nam daruje narcise, lale, mirisne zumbule u najrazličitijim varijantama i bojama. Ako ih već nemate u saksiji, prošetajte do pijace i napravite aranžman koji će biti glavni ukras vašeg dnevnog boravka ili trpezarijskog stola. Naš predlog – u više jednostavnih staklenih vazica, čaša i šoljica stavite po dva-tri cveta.

Lagani materijali

U dnevnu sobu unesite “prirodne elemente”, poput korpi od ratana ili stalka za novine od jute. Kad je reč o materijalima za jastuke, tvid i pliš su malo preteški za proleće, pa ih “obucite” u neki prirodniji materijal, poput lana i pamuka. Inače, promena jastuka je jedan od najjeftinijih, najlakših, ali i najefikasnijih načina za mejkover enterijera. I ne zaboravite da teške zavese zamenite laganijim kako bi svetlost ulazila u vaš dom.

 Prolećni favoriti za 2023. godinu

Za razliku od prethodne, u kojoj su primat imale razigrane nijanse, cvetni dekori, zidne površine sa tamnijim akcentom, ove godne u trendu su fleksibilnije nijanse koje prate ležerniji životni stil i promovisanje ličnog senzibiliteta koji će krasiti vaš omiljeni kutak.

Terakot nijanse koje sežu od boje cimeta, pa sve do najfinijih tonova roze, zelene, narandžaste boje slobodno možete da iskoristite pri uređenju enterijera i nećete pogrešiti. Mat zelena se ističe u prvi plan kada se govori o enterijeru koji asocira na udobnost, sofisticiranost i jedinstvenost. Slojevitost i maštovitost koju boho manir donosi biće u samom vrhu uređenja prostora. Biljke su uvek idealni saveznici prijatno uređenog doma jer mu daju poseban šmek i toplinu.

 


Borjana Božić

Scovad/gettyimages