Stan budućnosti: 4 trenda enterijera za 2023!

by | 5 oktobra, 2022
stan budućnosti

Stan budućnosti odražava karakter svog vlasnika. Zato vam otkrivamo kako da kombinujete sopstveni ukus i stilska rešenja enterijera za 2023. godinu!

Bez obzira na vodeće trendove, naš životni prostor treba da oslikava i naš karakter. Evo kako to sve ukomponovati u jednu savršenu celinu!

Stan budućnosti

Autentičnost

Kada tražite savršen enterijer, ne fokusirajte se na uobičajena rešenja, ne budite konzervativni i predvidljivi. Dizajn uvek predstavlja otkrivanje nečeg novog, potragu za nestandardnim kombinacijama materijala, boja i tekstura. Ono što vam se činilo neprihvatljivim i neprikladnim, može zablistati novim bojama. Glavna stvar je da se ne plašite eksperimentisanja i izražavanja. Sve što ne odgovara interesima, unutrašnjem svetu, već je jednostavno kopirano ili pozajmljeno, izgledaće neorganski u unutrašnjosti. Možete dodati glatke linije, čineći ga ugodnijim i prirodnijim sa lučnim otvorima, polukružnim prozorima, glatkim krivinama na nameštaju. Ili, naprotiv, učinite dizajn grafičkim, koristeći zidnu dekoraciju modernu 60-ih godina sa slikama geometrijskih oblika. Ili kombinujte glatkoću sa grafikom. Glavna stvar je da stan harmonično naglašava vašu ličnost.

Nezaboravno

Dizajn treba da sadrži elemente koji vas podsećaju na nešto prijatno, na najlepše trenutke vašeg života koje biste želeli da dugo ostanu u sećanju. Na primer, to mogu biti stvari koje pričaju priču o vašoj porodici. Nemojte žuriti s izbacivanjem stare bakine škrinje, toaletni sto, lampe i tepihe. Ove stvari se uvek mogu obnoviti i dati im drugi život, čineći vaš enterijer zaista jedinstvenim. Ovaj trend je nastao kao posledica svesnijig pristupa čovečanstva potrošnji i brizi o životnoj sredini.

Moderan stan i rešenja u boji

Svaka boja ima svoj karakter i daje određeno raspoloženje. Farbanjem zidova u različitim nijansama, možete zonirati stan, odvajajući bojom radni prostor od ostatka doma. Preporučuje se farbanje zidova u radnom prostoru u svetlim, veselim bojama. Ove nijanse pomažu u povećanju produktivnosti i kreativnosti i čine da se osećate budno i fokusirano. Tamnoplavi tonovi opuštaju našu psihu, postavljaju nas za odmor, pa će biti prikladni u spavaćoj sobi.

Boja je najmoćnije sredstvo za uticaj na osobu, pa je savet da pažljivo pristupite izboru, na osnovu toga kakav efekat želite da postignete. Ako govorimo o trendovima, onda će 2023. godine u modu ući prirodne tople nijanse: braon, bež, zelena. Da ne biste preopteretili unutrašnjost tamnom bojom, preporučuje se da ih razblažite elementima mlečnih i belih nijansi.

Inspiracija

Vaš stan treba da postane ne samo mesto opuštanja, već i izvor inspiracije. Da biste to uradili, trebalo bi da se okružite nečim što daje radost, čini da se osećate inspirisano. Tako će 2023. svetli posteri ući u modu. Ukrasite zid posterima iz vaših omiljenih epoha, ili posterima inspirativnih događaja. Sada su aktuelne i otvorene police različitih dizajna, boja i veličina. Na njih možete postaviti nešto što donosi radost – figurice suvenira, prelepa jela, retke ploče, sveće . Upišite ih u unutrašnjost tako da vam omiljene stvari uvek budu pred očima i stvaraju posebno raspoloženje.

Idealan enterijer treba da vam pruži inspiraciju, radost, osećaj udobnosti i mira. Proučavajte modne trendove, slušajte sebe, svoje potrebe i hrabro stvarajte lepotu oko sebe.


Artjafara/iStock/Getty Images Plus via Getty Images