Uglovi u dnevnoj sobi: Kako da ih uredite?

Postoji nekoliko načina na koje možete da popunite ovaj prostor i da mu date zanimljiv izgled.

by | March 27, 2023
Ćošak u dnevnoj sobi

Uglovi u dnevnoj sobi često ostanu neiskorišćeni. Međutim, to ne mora biti tako. Oni se mogu iskoristiti na više načina, a takođe mogu biti i dekorativno lepo uređeni.

 

Uglovi u dnevnoj sobi: Ideje za uređenje

Ako imate prazne uglove u dnevnoj sobi i to vam upada u oči, ne brinite. Postoji nekoliko načina na koje možete da popunite ovaj prostor i da mu date zanimljiv izgled. Evo nekoliko ideja koje vam mogu pomoći da popunite ovaj prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Dodatno mesto za sedenje

Uglovi u dnevnoj sobi su odlični za dodavanje jednog ili dva dodatna mesta za sedenje. Čak iako ih ne koristite svakodnevno, ovo će vam dobro doći kada vam dođe veće društvo.

Dekorativni kutak

Uglovi u dnevnoj sobi mogu biti zanimljivi i dekorativni. U stilu ostatka dnevne sobe, možete u njih staviti vaše omiljene stvari. Na primer, postavite stočić sa gramofonom ili napravite mini slikarski atelje. Iskoristite maštu i napravite vaš kutak.

Članak se nastavlja posle reklama

Ugaona garnitura

Kako i sam naziv kaže, ugaona garnitura je idealna da sa njom popunite uglove vaše kuće. Osim što ćete se rešiti neiskorišćenog prostora, vaša dnevna soba će izgledati ušuškano i udobno.

Članak se nastavlja posle reklama

Uglovi u dnevnoj sobi: Cvetni kutak

Sobne biljke i cveće takođe mogu biti odlično rešenje za uglove u dnevnoj sobi. Priroda i zelenilo mogu u prostor uneti prolećnu atmosferu, naročito ako vam je dom uređen u skladu sa prirodnim i zemljanim tonovima i materijalima. Odaberite omiljene biljke i uživajte u prizoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Police u uglu

Police su veoma praktične i korisne, naročito ako imate mnogo knjiga i dekorativnih elemenata. Osim što ćete stvoriti mesto za skladištenje, on može biti i veoma zanimljivo dekorisan dajući vašoj prostoriji posebnu atmosferu.

Članak se nastavlja posle reklama

Uglovi u dnevnoj sobi: Zid sa slikama

Ne morate popuniti ugao sa komadima nameštaja na podu. Prazni zidovi u uglu su idealni da o njih okačite niz umetničkih dela i fotografija.

Članak se nastavlja posle reklama

Ogledalo u uglu dnevne sobe

Još jedno odlično rešenje jeste ogledalo u uglu sobe. Osim što će dati iluziju većeg prostora, može vam odlično poslužiti kao prostor za veliko ogledalo gde možete da se vidite u celosti. Ovo je odličan detalj koji će se savršeno uklopiti u vašu dnevnu sobu.

Uglovi u dnevnoj sobi mogu biti savršeno iskorišćeni i dekorisani. Potrebno je samo malo mašte i vaša soba će poprimiti sasvim drugačiji izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Snežana Vranić

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus