Univerzalne boje za zidove koje će transformisati svaki enterijer

by | 1 novembra, 2022
Univerzalne boje za zidove

Predstavljamo vam univerzalne boje za zidove zahvaljujući kojoj će kućni prostor zablistati!

Sivo-bela skala u unutrašnjosti postepeno počinje da vas zamara, pa želite da ispunite prostor novim bojama ? Promena pejzaža je dobro rešenje, bez obzira da li planirate novi dizajn od nule ili ćete samo malo transformisati svoj dom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kroniki (@kroniki)

Često nam se čini da, birajući neobičnu nijansu, možemo pogrešiti i završiti sa setom neskladnih boja. Ali uprkos opravdanim strahovima, postoje univerzalne boje i rešenja koja će svakako promeniti vaš prostor na bolje.

Univerzalne boje za zidove

Roze

Danas se većina proizvođača udaljila od svetlih nijansi ružičaste boje i dala prednost toplim i delikatnim tonovima. Neutralnoj boji mogu se dodati neobične nijanse. Na primer, napravite jorgovano-ružičastu kombinaciju (koja je sada veoma popularna) – ne izgleda tako zamorno kao, na primer, nijansa šećerne pene, a savršena je za spavaću sobu ili dnevnu sobu. Na zidu ovakve boje, slike i fotografije će izgledati harmonično, a sami ćete moći da postavite potrebne akcente.

Ako želite da oslobodite ružičastu hladnu polovinu senke, dodajte joj žućkasto-bež boju. Rezultat je prelepa topla boja koja će stvoriti ugodan osećaj sa „puder“ finišom.

Bež

Bež ponovo počinje da dobija na popularnosti, i to ne samo zato što je sigurna i mirna boja koja će odgovarati svakom enterijeru i dodati mu eleganciju. Konačno, bež nijansa prestaje da bude neutralno platno i prelazi u red svežih, pa čak i eksperimentalnih paleta. Napunite različite površine bojama, tako da se vizuelni rezultat pokazao reljefnim i originalnim.

Slobodno idite u svetlije i dublje, ali u isto vreme čiste tonove. U ovom pravcu, lako je otkriti žuti spektar, koji je u savršenoj harmoniji sa smeđim nameštajem ili kontrastnim unutrašnjim umetcima.

Univerzalne boje za zidove- smeđe nijanse

Prilikom kreiranja dizajna enterijera, pokušavamo da napustimo masivne i preteške predmete: ormare, stolove i police. Često je takav nameštaj povezan sa braon: nespretan, izbledeo i depresivan. Ali u stvari, braon u svim vrstama varijacija je u stanju da zadivi svakoga svojom dubinom i plemenitošću.

Mnogi ljudi prefarbaju dnevne sobe u začinjenu, toplu braon boju sa ljubičastim notama inspirisanom bojom suvog jesenjeg lišća.

Takve očaravajuće nijanse smatraju se „drvenom“ bazom, koja će prigušiti raznolikost boja u prostoriji i osloboditi osećaj preterane naivnosti i detinjstva. Još veći efekat se može postići dodavanjem crvenih nota braon.

Nove kombinacije boja

Kada se naviknete na nove boje u vašem domu ili radnom prostoru, možete bezbedno da pređete na eksperimentisanje sa retkim nijansama. Sve boje su rođaci, tako da samo njihovo mešanje i usklađivanje stvara harmoničan balans, otkrivajući karakteristike svake od njih. Ako vam se dopada ružičasti i lila utisak, onda pogledajte zarđale narandžaste nijanse. Ova kombinacija će učiniti prostor pokretnijim i odražavati modernu estetiku.

Dakle, braon (bledobež, svetlo žuta sa ružičastim nijansama) izgleda povoljno sa toplom narandžastom, koja se smatra jednim od trendova ove sezone. Zaista hrabar potez, farbanje plafona u ovu živopisnu boju vizuelno će povećati visinu sobe i, naravno, privući pažnju. I upravo sa takvim kardinalnim promenama, žuta boja će prigušiti i zasenčiti narandžastu, za razliku od bele, što će je učiniti još oštrijom i kontrastnijom.

Ljubitelj bogate crvene treba da obrati pažnju na meku maslinastozelenu, u takvoj mešavini, smela crvena će delovati kao dinamičan akcenat u delikatnom enterijeru.

Ako još uvek niste pristalica smelih i drastičnih promena, onda možete pokušati da implementirate svetla rešenja u malim prostorima. Na primer, prefarbavanje zidova kupatila ili vešeraja – tako da vidite da li vam se dopadaju nove boje i da li je vredno nastaviti da eksperimentišete sa njima. Na ovaj ili onaj način, sve promene su korak koji je neophodan za postizanje ciljeva i početak novih faza.

Dom je prostor u kome provodite mnogo vremena sumnjajući, razmišljajući, odmeravajući prednosti i nedostatke i na kraju donosite važne odluke. Neočekivani akcenti i nepredvidiva ažuriranja u unutrašnjosti će vas inspirisati na nova dostignuća.

Osvežavanje enterijera: Kako obnoviti stan dekorom?


KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images