Brzo ukrašavanje doma: Besprekorna praznična dekoracija za samo 30 minuta!

by | December 28, 2022
Brzo ukrašavanje doma

Brzo ukrašavanje doma mnogima je osnovni cilj, a to ne znači da će dekoracija izgledati jeftino i neupečatljivo. Evo o čemu se radi. 

Da li vašem domu nedostaje praznični duh? Nije neophodno kupiti nove ukrase i pažljivo dekorisati jelku. Organizujte pravi odmor kod kuće koristeći improvizovana sredstva i iznenadite svoje goste nezaboravnom novogodišnjom atmosferom.

Ukrašavanje vašeg doma za prazničnu sezonu može izgledati kao dosadan i prilično frustrirajući posao, posebno ako imate puno kutija ukrasa kao što su venci, božićni ukrasi, sveće, svetla i drugi akcenti koje treba ukloniti iz ormara ili ispod kreveta. Spektakularna rešenja mogu izgledati skupo i dugotrajno, ali u stvari, priprema vašeg doma za praznike ne zahteva tonu novih ukrasa iz prodavnice, a svoju kuću možete ukrasiti, oduševljavajući goste, čak i za samo pola sata.

Brzo ukrašavanje doma za praznike

Grane jele u malim vazama

Možete dodati božićni duh svakoj prostoriji tako što ćete jednostavno staviti malu granu smrče u malu vazu ili čak elegantnu čašu na jednu od površina. Koristite ovu tehniku u svim oblastima, od kuhinje preko kupatila do spavaće sobe, i osetićete da je cela kuća umotana u osećaj slavlja. Takođe možete kupiti jeftine biljke u saksijama koje izgledaju kao male božićne jelke i rasporediti ih po svojoj kući.

Ogranci iz dvorišta

Kao dekor možete koristiti ne samo smreku, već i bilo koje druge grane. Stavite ih u vazu i ukrasite ih lampicama, mašnama ili malim kuglicama za dirljiv, naturalistički dekor.

Brzo ukrašavanje doma- Veliki ukrasi od papira

Možete kupiti ukrase od papira u tematskim prodavnicama ili napraviti svoje od kartona tražeći uputstva na vebu. Što je veći objekat, to će izgledati elegantnije, pa nemojte menjati za mali dekor – ispostaviće se manje spektakularno. I razmislite unapred o tome šta u svojoj kući možete okačiti obimne papirne figure.

Posteri

Plakat je jednostavan i demokratski način ukrašavanja kuće. A tokom sezonskih praznika, sadržaj okvira na zidovima možete zameniti tematskim natpisima ili slikama. Ako kod kuće imate štampač u boji, potrebno je samo nekoliko minuta.

Baštenska svetla

Pronađite baštenski fenjer i posebnim flomasterom nacrtajte pahulje na njegovom staklu. Ili koristite bilo koju starinsku lampu i dodajte joj malo dekora. Da biste postigli maksimalnu udobnost, koristite žute sijalice ili sveće.

Brzo ukrašavanje doma lampicama

Ako ste dovoljno srećni da kupite prelepu jelku, ne morate da je ukrašavate svim ukrasima koje imate. Ostavite ih za druge zone. Dobre lampice sa delikatnim toplim svetlima biće sasvim dovoljne. Tako ćete zadržati osećaj šume i bajke.

Božićne kugle nisu samo za jelke

Viseće loptice na jelci nisu potrebne. Možete ih okačiti iznad trpezarijskog stola tako što ćete ih okačiti za luster sa kanapom, ili ih možete ukrasiti vencem koji visi na zidu. Iskoristite svoju maštu i pronađite primenu igračkama koje već dugi niz godina zauzimaju isto mesto.

Venci

Venac od smrče je prvenstveno povezan sa kaminom, ali malo kuća se može pohvaliti takvom opcijom. Takođe, venci su okačeni na ulazna vrata, ali na ovaj način lišavate se mogućnosti da se češće divite dekoru. Okačite dekoraciju na bilo koju nepokretnu površinu – od retko korišćenog ormara do kuhinjske nape ili velikog ogledala u dnevnoj sobi.

Brzo ukrašavanje doma bez jelke

Ako nemate dovoljno prostora za pravu božićnu jelku ili je ne možete postaviti iz nekog drugog razloga, možda je zamenite siluetama koje liče na nju. Postavite lmpice na zid u obliku trougla i on će vas podsećati na jelku. Ili ukrasite merdevine božićnim ukrasima – izgledaće  netrivijalno i elegantno.

taniche/iStock/Getty Images Plus via Getty Images