Dekor koji možete napraviti sami (VIDEO)

by | February 1, 2023
Dekor koji možete napraviti sami (VIDEO)

Ulepšajte dom jednostavnim, a lepim detaljima koje možete napraviti i sami. U nastavku pogledajte kako. 

 

Dekor koji možete napraviti sami uz malo truda i kreativnosti

Za dekorisanje doma nije uvek potrebno izdvojiti veliku količinu novca, iako je ponuda u salonima vrlo primamljiva. Neke od popularnih detalja jednostavno možete napraviti i sami, uz malo kreativnosti.

 

Jednostavan dekor za lepši dom

Za lepe dekorativne predmete ponekad nije nephodno mnogo truda i veštine. Kao šro vidimo na prikazanom primeru, za ovu zanimljivu kompoziciju su dovoljni drveni obručevi (možete upotrebiti one iz pribora za vez ili bilo koje druge) i vunica. Vunica je obmotana na polovini krugova i pričvršćena lepkom, a nakon toga su obručevi spojeni u jedinstvenu kompoziciju.

Zanimljive sveće koje možete napraviti sami

Možda ste primetili da su sveće postale sastavni deo dekorativnih postavki, a mogu se pronaći u sve različitijim oblicima. Ipak, neke od popularnih oblika možete napraviti i sami. Dovoljno je da ugrejete vodu do ključanja. Potom posudu sklonite sa ringle i u vodu potopite sveće, uključujući i fitilj. Topla voda će omekšati vosak, koji je posle lako oblikovati. Na taj način možete spojiti dve sveće poput primera na prikazanom videu, ali i oblikovati tako da može stajati bez postolja.

Dekor koji možete napraviti sami: vaza u trendu

Za ovu zanimljivu vazu potrebni su vam vrlo jednostavni elementi: staklena posuda cilindričnog oblika, klikeri, lepak i bela boja u spreju. Potrebno je zalepiti klikere oko staklene posude, a potom ih ofarbati. Kada se farba osuši, dobićete finalni izgled koji je, složićemo se, vrlo upečatljiv i moderan.

Lako do zanimljive korpe

Sigurno ste viđali slične korpe koje mogu poslužiti za različite sitnice. Da bi ste identičnu napravili sami potrebni su vam kanap, lepak i kartonski držač u obliku kruga koji će odrediti obim i poslužiti kao potpora budućoj korpim. Neophodno je precizno odrediti centralnu tačnu i na njoj započeti motanje kanapa. Posle je sve do vašeg strpljenja i preciznosti, a kako bi korpa bila čvrsta, neophodno je svaki red zalepiti lepkom.

 

Nadamo se da ste čitajući ovaj članak dobili ideju i da će vaša kreativnost doći do izražaja.

 


Borjana Božić

FollowTheFlow/gettyimages

Tags: