Korisni saveti koji će učiniti da vaš dom izgleda lepše

by | May 22, 2023
Korisni saveti koji će učiniti da vaš dom izgleda lepše

Ako vašem domu treba mala promena, a pritom imate slobodnog vremena, u nastavku su korisni saveti koji će vam biti od pomoći. 

Korisni saveti i malo kreativnosti

1. Korisni saveti za radni kutak

Na koji način bi se zid iza radnog stola mogao iskoristiti na praktičan i dekorativan način?

Zidna površina je obložena vertikalnim drvenim letvicama koje su obojene sivom bojom što je istaklo trodimenzionalnost površine. Kako bi se ovaj prostor funkcionalno koristio tu su neizostavne police. Da bi se postigao savršen sklad, odabran je konzolna radna ploča koja u uglu dobija manje dimenzije i postaje police, a iznad nje se nadovezuju jedna za drugom ostale. Takođe, malo dinamike je uvek poželjno, pa se dimenzije svake od polica razlikuju.

2. Zanimljiva dekoracija 

Na koji način je moguće osvežiti izgled starih vaza i sličnih predmeta bez mnogo potrebnog pribora i nereda?

Ukoliko želite da promenite i osvežite ambijent u svom domu, a da pritom ne potrošite mnogo novca, idealno rešenja su dekorativni sprejevi. Mogu da se koriste na drvetu, metalu, plastici, staklu, keramici, papiru ili kartonu. Pustite mašti na volju i ulepšajte svoj prostor, jer pomoću ovih sprejeva možete da postignete efekat kamena, ogledala ili matiranog stakla.

3. Korisni saveti za obnovu stolica

Kako u sopstvenoj režiji obnoviti izgled starih drvenih stolica?

Na drvetu bi trebalo obnoviti sloj zaštite, koji će pritom i osvežiti njegov izgled. Međutim, neophodno je da ga pre toga temeljno očistite i obrusite kako bi novi premaz dobro prianjao. Na drvenom nameštaju vremenom često nastaju i poneki nedostaci, poput pukotina. Oni se bez problema mogu reparirati pomoću specijalne smese – kita za drvo. Ova sredstva dostupna su u različitim nijansama drveta, te mogu biti pogodna i za korekcije bez završne obrade.

4. Multifunkcionalni nameštaj

Na koji način bi se u malom stanu moglo obezbediti dodatno mesto za spavanje u slučaju da gost ostaje da prenoći?

Fotelja na razvlačenje je komad koji će lako postati sastavni deo bilo koje dnevne ili dečje sobe. Njena osnovna namena jeste, dakle, da se udobno smestite dok čitate, gledate televiziju ili se družite s prijateljima. Ukoliko vam je pak potreban dodatni ležaj, ovaj komad nameštaja nudi vam svoju fleksibilnost jer se razvlačenjem pretvara u krevet. Kao rešenje 2 u 1 ona štedi prostor, što je čini idealnom za male stanove.

 

 


Borjana Božić

Vasyl Cheipesh/gettyimages