Lišće na stolu

by | 2 juna, 2014
Hobi

Nabavite listiće, perlice, saten, organdin i hartiju, pa izradite sami originalan držač za salvete koji će biti lepa dekoracija za vaš sto.

Lepo ukrašen trpezarijski sto učiniće da se gosti osećaju prijatno u vašem domu. Naravno, uvek je bolje da sami smislite neki originalan ukras, nego da ga kupite u radnjama. Inspiraciju, ali i materijal, možete pronaći u prirodi: šišarke, kestenje, suve grančice i – suve listove toplih jesenjih boja. Žućkasto-crvenkastog lišća bršljana ima svuda oko nas, potrebno je samo da nabavite perlice, saten, organdin i hartiju u sličnim (jesenjim) tonovima. Uz našu pomoć, lako ćete napraviti ove lepe držače za salvete.

Hobi slika 1

1. Potreban materijal: traka od organdina (širine 4 cm) svetlozelene i tamnozelene boje, trake od satena (širine 1 cm) maslinastozelene i tamnozelene boje, satenske tračice širine 4-5 cm, različitih nijansi zelene, perlice tamnozelene boje, listovi bršljana različitih boja, hartija za sečenje sa motivima lišća, makazice za hartiju, providni lak, ravna četkica br. 20, višenamenski lepak, dva dleta za drvo

Hobi slika 2

2. Razmažite po hartiji nekoliko slojeva providnog laka da bi postala otpornija i nepromočiva. Svaki sloj laka ostavite da se osuši pre premazivanja sledećeg. Ponovite isto to i na drugoj strani.

Hobi slika 3

3. Isecite trake od organdina i satena da budu dužine oko 18 cm (zavisi od veličine držača za salvete). Zalepite satenske na trake od organdina, a potom ih ukrasite lepljenjem ili zašivanjem listova ili perlica.

Hobi slika 4

4. Isecite listove sa hartije, pa ih stavite na čvrstu podlogu i dletom za drvo modelirajte tako da postignete trodimenzionalni izgled i dubinu, što obezbeđuje prirodniji izgled.

Hobi slika 5

5. Sada zalepite listove na sredinu ukrašenih traka, na kraju napravite obruč i pričvrstite držače sa malo lepka.

Pripremila Elisa Rüner
Foto Brando Cimarostia


Tags: