Neobična zidna dekoracija

by | April 11, 2014
Geometrizam na zidu

Ukoliko razmatrate da ukrasite svoj dom nečim što ćete moći lako da promenite a istovremeno volite da majstorišete po kući i uživate u „uradi sam“ projektima, pogledajte ovaj jednostavan a lep projekat. 

Ovaj projekat može se koristiti na više načina – kao dekoracija za zid, mali paravan ili pak zavesa. Ovo je samo ideja kako biste mogli da dekorišete tekstil na veoma jednostavan ali i jeftin način a na vama je da odlučite kako ćete je kreativno upotrrebiti.

Geometrizam na zidu slika 2

Biće vam potrebno:

– belo ili jednobojno platno; ukoliko izaberete belo platno, motivi koje budete na njega nanosili mogu biti veoma efektni; takođe, svetle boje će otvoriti prostor tako da – vodite računa o dimenzijama i potrebama svog prostora kao i o načinu na koje ćete element koji napravite koristiti,
– specijlna boja za tekstil; upotrebite boju koja će se slagati sa stilom u vašem enterijeru; možete upotrebiti i bilo koju uljanu boju za enterijer, bitno je da se vaš „čaršav“ posle može oprati,
– modla, svojevrsni pečat, pomoću koje ćete nanositi boju; u našem slučaju odabrana je drveni delić trouglastog oblika,
– plastična ili najlonska prostirka koju ćete postaviti ispod svog komada platna; možete kupiti specijalne prostirke koje se koriste prilikom krečenja i koje su kvaliteta kese za zamrzivač i za jednu upotrebu,
– četkica i posuda za farbu koju ćete nanositi na platno,
– rajsnedle ili ekserčići za pričvršćavanje platna na površinu.

Geometrizam na zidu slika 3

Nađite dovoljno veliki prostor u koji ćete moći da smestite celo platno tako da se ne gužva. Prostrite najlonsku podlogu i preko nje platno. Lepo izravnajte, izbegavajući bilo kakve nabore i savijanja platna. Ovo je veoma važno kako biste ravnomerno nanosili pečate farbe i kako bi rezultat bio uredan.

Geometrizam na zidu slika 4

Sipajte malo farbe u posudu i počnite da udarate pečate redom od gornjem levog ugla prema desno, krećući se prema dole.

Kako biste izbegli kapanje preporučujemo da nanosite boju na pečat četkicom i da posudu sa bojom, pečat i četkicu nosite sa sobom na parčetu kartona ili tacni kako biste izbegli kapanje.

Geometrizam na zidu slika 5

Posle izvesnog vremena, cela površina biće izpečatirana. Ostavite je da se potpuno osuši. Kada je platno potpuno suvo, pomoću ekserčića ga okačite na zid i uživajte u plodovima svog truda.

Geometrizam na zidu slika 6

Osim toga, shvatićete da ova jednostavna geometrijska dekoracija može biti veoma sa stilom.

Izvor: designsponge.com