Osećajte se kao kod kuće: Kako podstanarski stan opremiti sa stilom?

by | December 13, 2022
kako opremiti podstanarski stan sa stilom

Čak i u iznajmljenom stanu možete stvoriti atmosferu kućne topline i udobnosti. Štaviše, moguće je napraviti male promene u takvom stanu bez impresivnih troškova. Evo kako da to uradite.

Kako opremiti podstanarski stan sa stilom?

Pravljenje permutacije

Pokušajte da ne raspoređujete nameštaj duž zidova, kao što su mnogi ljudi navikli da rade. Bolje je da napravite  “ostrva” udobnosti tačno u sredini sobe. Na primer, možete postaviti sofu u sredinu  sobe i organizovati malu policu za knjige pored nje. Ormar će izgledati dobro na zidu gde se nalaze vrata sobe. Ako je moguće, iz iznajmljenog stana uklonite prevelike stvari koje otežavaju prostor i čine ga skučenim i negostoljubivim.

Farbanje starih vrata

Po pravilu, u iznajmljenim stanovima, pre svega, vrata veoma brzo bivaju oštećena, a vlasnici su skloni da to previde. Ovakva vrata mogu da pokvare celu sliku stana. Samo obojite vrata u crno ili belo. Obe opcije su u savršenoj harmoniji sa bilo kojim tonovima u prostoriji. Jedina stvar je da crna boja mnogo bolje skriva sve nesavršenosti u vidu ogrebotina od bele.

Osvetlite sobu

Dizajneri neumorno ponavljaju: sobe sa malo svetla uvek izgledaju sumorno i negostoljubivo. Zbog toga će u iznajmljenom stanu biti korisno dodati malo svetla.  Kupite nekoliko zidnih lampi ili lepih noćnih lampi. Podna lampa će odmah učiniti stan udobnim.

Dati starom nameštaju novi život

Čak i nove šarke na ormarima doprineće da utisak bude drugačiji. Ogrebotine na nameštaju se lako mogu pokriti posebnim alatom. Nesavršena područja na tapetama savršeno su maskirana uz pomoć ličnih fotografija u svetlim okvirima ili slikama. Čak i stari sto sa fiokama obojenim u raznobojnim tonovima postaće pravi umetnički predmet u stanu. Pokažite malo mašte i sve će uspeti.

Osvežavajući tekstil

Ponekad su male stvari koje čine razliku i utiču na širu sliku. Novi prekrivač na stari kauč, nekoliko svežih jastučnica na stolicama ili lepi stolnjak od tkanine napraviće veliku razliku. Takve sitnice transformišu ceo enterijer, čineći ga domaćim i prijatnim.

Dekorišite unutrašnjost

Ako ste sigurni da ćete provesti najmanje godinu dana u iznajmljenom stanu, ima smisla potrošiti malo na dekor, na primer, kupiti venac za prozore ili tablu sa motivacionim natpisima. Sve ove skromne, ali tako važne sitnice pomoći će vam da se na novom mestu osećate skoro kao kod kuće.

Proširivanje prostora

Nabavite nekoliko ogledala u iznajmljenom stanu koja će odmah učiniti prostoriju vizuelno širom. Zamenite zavese od teške tkanine lakim.  Tako možete lako i brzo dobiti udobniju sobu.


H.Dunđerov

Deagrez/GettyImagesPlus