Preuređenje stana: 7 najčešćih grešaka

by | November 18, 2022

Preuređenje je besplatan način transformacije prostora. Evo kako da izbegnete greške.

Ne koristite mernu traku

Jedna od najčešćih grešaka je pomeranje velikih predmeta „na oko“ bez upotrebe merne trake ili drugih mernih predmeta.

Ignorišete potrebe porodice

Pre nego što počnete da preuređujete, uverite se da novi razmešatj odgovara potrebama svih članova porodice. Razgovarajte o idejama za uređenje sa domaćinstvom, pronađite najbolju opciju za sve i počnite da sprovodite.

Preuređenje ima ograničene efekte

Mislite li da će magično preuređenje stari stan pretvoriti u dvorac? Osvežiti da, magično promeniti – ne. Ako baš želite nešto novo, izbacite stare stvari, dajte tepih u hemijsko čišćenje, uradite generalno čišćenje. Sa čišćenjem prostora menja se unutrašnje stanje.

Ne obraćate pažnju na detalje

Pomeranje kreveta ili ormara zaista menja prostor, ali ne zaboravite noćne ormariće, sto za kafu, postere i druge male komade nameštaja. Preuređivanje manjih detalja takođe utiče na ukupan utisak sobe.

Zanemarujete tačke veštačkog osvetljenja

Raspored nameštaja utiče na funkcionalna područja u prostoriji. Ako volite da čitate pre spavanja, onda ne bi trebalo da pomerate krevet u ugao gde nema načina da povežete lampu. Imajte ovo na umu kada pomerate svoj desktop ili TV postolje.

Prvo pomerajte krupne komade

Sav nameštaj se iznosi iz sobe, veliki predmeti se odmah postavljaju na prava mesta. Sve preuređene strukture moraju biti prazne, modularni nameštaj se rastavlja na delove. Nameštaj i uređaji ne bi trebalo da ometaju kretanje.

Oslanjate se samo na sopstvene snage

Neke masivne predmete mogu da pomeraju samo dve osobe, inače se nameštaj može deformisati ili ostaviti tragove na podu. Pozovite jednog ili dva pomoćnika. Čuvajte sebe i svoj dom!

Tags: