Raznobojna polica za knjige koju možete da napravite sami

by | June 20, 2018
Raznobojna polica za knjige

Ovaj sjajan mali projekat biće odličan za sve oni koji vole raznobojne i vesele, razigrane mladalačke elemente. Ova interesantna polica se vrlo lako pravi i može poslužiti za različite svrhe.

Napravite sami policu za knjige

Biće vam potrebno nekoliko drvenih gajbi, ali jače strukture, i farbe po izboru. Najbolje je izabrati akrilnu boju, posebno ukoliko farbate ove elemente u stanu ili zatvorenom prostoru, pošto se kod akrilne boje ne osete previše isparenja.

Drvene gajbe

Drvene gajbe

Kada ste nabavili drvene gajbe, farbu i četke, potrebno je da nabavite i novine ili prostirku koja će vam sliužiti kao zaštita za pod. Naravno, zaštitne rukavice su opcione ali i – poželjne.

PROČITAJTE I… 10 originalnih ideja kako smestiti knjige

Farbe po izboru

Farbe po izboru

Kada ste očistili i pripremili gajbe za farbanje – išmirglali ih – pristupite njihovom farbanju. Za razigran i zanimljiv efekat pažljivo prefarbajte unutrašnjost gajbi u različite boje. Spoljašnjost možete ofarbati u, na primer, neutračnu belu ili bež, ili kao u našem slučaju – ostaviti u boji drveta.

Materijal za izradu

Materijal za izradu

Farbanje gajbi

Farbanje gajbi

Kada se posle izvesnog vremena farba potpuno osuši, poređajte vaše nove police u kombinaciju koja vam se najviše dopada i – one su spremne za korišćenje!

PROČITAJTE I… Police za knjige u obliku spirale

Obojene gajbe

Obojene gajbe

Izvor: thepleatedpoppy.com

SLIČNE TEKSTOVE NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: