Školska tabla u vašem domu

by | April 17, 2014
Školska tabla

Vašoj deci će pomoći učenju, a vama, ukoliko je postavite u kuhinju, da pribeležite recepte i napravite spisak svakodnevnih obaveza. Evo kako da je sami napravite!

Kuhinja i trpezarija su prostorije u kojima svi ukućani provode mnogo vremena. Upravo iz tog razloga svi volimo da one budu sređene i da nam sve bude nadohvat ruke.

Pošto smo preopterećeni obavezama i svakodnevnim zadacima, ponekad su nam potrebni podsetnici da ne bismo zaboravili šta sve treba da uradimo. Predlažemo vam da na interesantan način spojite lepo i korisno.

Članak se nastavlja posle reklama

Napravite sami tablu koja će vam poslužiti kao podsetnik, a koja će ujedno biti i veoma zanimljiv detalj u kuhinji.

Školska tabla slika 1

Potrebno vam je:
Osnova za crnu tablu, akrilna crna ili siva boja, set četkica, sunđer za nanošenje boje, šperploča debljine 0,5 cm (veličinu table izaberite sami), daščice veličine 3×3 cm koje će poslužiti za pravljenje okvira na poleđini (dimenzije zavise od veličine šperploče), univerzalni lepak, metar i čaša za vodu.

Članak se nastavlja posle reklama

Školska tabla slika 2

Pokvasite sunđer i natopite ga akrilnom bojom koju ćete potom razmazati po drvenoj osnovi. Dobro i ravnomerno je utapkajte.

Članak se nastavlja posle reklama

Školska tabla slika 3

Uzmite četkicu br. 10 i premažite daščice crnom bojom. Dovoljan je jedan sloj. Kada ih ofarbate, ostavite ih da se osuše.

Članak se nastavlja posle reklama

Školska tabla slika 4

Pomoću univerzalnog lepka, zalepite daščice na neofarbanu poleđinu drvene osnove. Ostavite ih da se suše najmanje 24 sata.

Članak se nastavlja posle reklama

Školska tabla slika 5

Namažite celu osnovu četkicom br. 16. Upotrebite crnu boju i vodite računa o tome da je nanosite stalno u istom smeru kako se ne bi pojavile neravnine. Sačekajte da se boja osuši, a zatom prefarbajte ploču još dvaput.

Pre nego što nanesete novi sloj boje, proverite da li se prethodni osušio. Kada se uverite da se i poslednji sloj boje osušio, možete da pišete kredom po tabli. Ovaj interesantni podsetnik možete okačiti na zid, drvo, karton ili na pločice u kuhinji. Za čišćenje koristite vlažnu krpu.

Članak se nastavlja posle reklama

Priredila: Elisa Runer
Foto: Brando Ciramosti
Tekst: Renata Cueno