Zidna dekoracija od kartonskih rolni

by | March 6, 2018
Rolne toalet papira kao umetnost

Ukoliko ste ljubitelj stikera za zid i uradi sam projekata, onda je ovaj projekat prava stvar za vas. Vrlo je jeftin i lak za uraditi, samo treba pratiti korake i biti kreativan i dobićete sjajnu dekoraciju za zid koja će biti veoma slična stikerima.

Za ovaj projekat su vam potrebni:

– kartonske rolne od wc-papira ili papirnih ubrusa.
– sprej u boji po želji,
– lepak,
– makaze
– čiode.

Članak se nastavlja posle reklama

Rolne toalet papira kao umetnost slika 2

Pripremite pribor i materijal za rad. Rolne od wc-papira ili papirnih ubrusa spljeskajte a zatim iseckajte po širini, na kolutove odnosno trake debljine oko 1cm. Ove kolutove možete meriti ali i seći odokativno. Takođe, debljinu koluta možete odrediti na osnovu konačnog efekta koji želite da postignete u prostoru.

Rolne toalet papira kao umetnost slika 3 Rolne toalet papira kao umetnost slika 4

Članak se nastavlja posle reklama

U zavisnosti od veličine projekta, to jest slike koju želite da postignete na zidu, zavisiće i količina traka, to jest kolutića od kartona. No, najverovatnije će vam biti potrebno čitavo brdo istih.

Rolne toalet papira kao umetnost slika 5

Članak se nastavlja posle reklama

Kada ste završili sa seckanjem, počnite da lepite kolutove zajedno. Način lepljenja zavisiće u potpunosti od dizajna koji planirate da dobijete na kraju. Pri lepljenju vam mogu pomoći spajalice ili obične metalne šnale za kosu koje će pridržavati kartonske elemente dok se lepak ne stegne.

Rolne toalet papira kao umetnost slika 6Rolne toalet papira kao umetnost slika 7 Rolne toalet papira kao umetnost slika 8

Članak se nastavlja posle reklama

U ovom dizajnu, osnova dezena je cvet sa 5 latica tako da je napravljeno pregršt ovakvih „cvetova“ koji su naknadno zalepljeni u celinu. Kada ste sve zalepili i aranžirali pristupite bojenju vaše zidne dekoracije. U ovom slučaju korišćen je sprej u srebrnoj boji, međutim vi možete odabrati bilo koju boju, onu koja paše vašem prostoru i vašem ukusu.

Rolne toalet papira kao umetnost slika 9 Rolne toalet papira kao umetnost slika 10

Članak se nastavlja posle reklama

Sledi čekanje da se cela dekoracija osuši posle farbanja. Kada se farba osuši, pomoću čioda montirajte vašu dekoraciju na zid, odmaknite se i divite urađenom radu i svojoj novoj dekoraciji. 

Rolne toalet papira kao umetnost slika 11

Još primera dekoracije uz pomoć papirnih rolni: 

Članak se nastavlja posle reklama

Rolne toalet papira kao umetnost slika 12 Rolne toalet papira kao umetnost slika 13 Rolne toalet papira kao umetnost slika 14 Rolne toalet papira kao umetnost slika 15

Izvor: cutoutandkeep.net

 

Članak se nastavlja posle reklama