Uređenje balkona: Kako ga pretvoriti u idealan životni prostor?

by | October 24, 2022
uređenje balkona

Uređenje balkona podrazumeva pravilnu organizaciju postaće platforma za opuštanje i inspiraciju, gde možete uživati u šoljici kafe ujutru ili provesti zalazak sunca nakon još jednog napornog dana. Zajedno sa stručnjakom otkrivamo kako pravilno  urediti ovaj prostor.

Umorni ste od skladištenja “veoma potrebnih” nepotrebnih stvari na balkon? Naravno, toliko prostora je izgubljeno! Nudimo vam predloge kako da pretvoritebalkon u životni prostor. Naravno, najočiglednija opcija je da ga kombinujete sa prostorijom, čime se dodaje obim već postojećem prostoru.

Međutim, kombinovanje balkona sa životnim prostorom zahteva složenu koordinaciju. Ako takav proces nije uključen u vaše planove, onda se balkon može koristiti kao poseban prostor za rekreaciju, prethodno ga izolujući i menjajući zastakljenjee. Takođe je potrebno predvideti postavljanje električnih uređaja, svetla, utičnica i sl.

Ako je balkon često otvoren, onda je potrebno proveriti stepen zaštite od vlage. Obezbedite utičnice otporne na vlagu i materijale otporne na vlagu.

Uređenje balkona

Prilikom stvaranja životnog prostora na ovom mestu, ne bi trebalo da tretirate balkon kao nezavisnu sobu: organizujte teretanu, kancelariju. Bolje je ako postane neka vrsta „rekreacionog prostora“, koji lako može da ispuni ulogu trpezarije, kancelarije (sigurni smo da ste već odavno nabavili kompaktni laptop ili tablet!), ali koji možete bez toga u hitnim slučajevima.

Kako pretvoriti balkon u životni prostor

Postavite laku stolicu i mali sto na balkon. Kao opciju, stavite udoban nameštaj od pruća ili kovanog gvožđa koji će naglasiti stil ne samo balkona, već i cele kuće. Ili organizujte pod sa jastucima za opuštanje. Takva soba može poslužiti kao dodatno mesto za druženje sa prijateljima. Ili mesto za romantične sastanke i prijateljske razgovore.

Otvoreni balkon je dobro mesto za opuštanje na otvorenom. Nije uvek moguće otići u prirodu. Dobro uređen balkon će biti dobra kompenzacija!

U lepom vremenu možete uživati i postavljanjem saksija ili cvetnih kutija oko perimetra. Ne plašite se ni lošeg vremena. U ovom slučaju, saksije imaju odvodni sistem. Stoga, ne brinite da će zemlja, zajedno sa vodom, pasti na pod.

Transformacija prostora: Pretvori svoj balkon u kućnu kancelariju

 

 


petrunjela/iStock/Getty Images Plus via Getty Images