Trpezarije u skandinavskom stilu

by | December 22, 2017

Skandinavski dizajneri poznati su po minimalizmu i uvažavanju jednostavnosti. Njihov stil lako ćete prepoznati: ako vidite sto ravnih linija, s izraženom teksturom drveta, bez nepotrebnih detalja ili ukrasnih elemenata – budite gotovo sigurni da se radi o delu Skandinavca.

Ako postoji prostorija u domu gde se jednostavnost najviše ceni, onda je to trpezarija. To je prostor namenjen da se u njemu osećate udobno, čija glavna osobina treba da bude funkcionalnost. Naravno, to ne znači i odsustvo topline – upotrebom pastelnih boja i jednostavnih oblika, dobija se fenomenalan rezultat.

S obzirom na to da su visilice, kao i svi kuhinjski elementi, bele i neutralne boje, prelepe stolice pastelnih tonova unose jedinstveni šarm u ovako jednostavno dizajniranu trpezariju

Pravougaoni beli sto okružen je stolicama različitih pastelnih boja i klupom na koju može da se smesti troje ljudi. U kućama na sprat, prostor ispod ili u blizini stepeništa – ukoliko je visina odgovarajuća – uvek može da posluži za pozicioniranje trpezarijskog stola.

Svakako da bi bilo previše kada bi svi kuhinjski elementi, sto i stolice bili bele boje. Međutim, upravo ta belina ovde je presečena jarkožutim kuhinjskim elementom s obe strane.