Jednostavan i šik hotel na Rambla ulici u Barseloni

by | 13 februara, 2014
Hotel na Rambla ulici u Barseloni

Hotel Chic&Basic Rambla je projekat španskog arhitektonskog studija Lagranja. Neugledna zgrada iz 60tih godina 20. veka na nekoliko koraka od najpoznatije španske ulice Rambla preuređena je u ovaj izuzetno šarmantan hotel.

Arhitekti studija Lagranja su poznati po veoma lukavim projektima punim duha koji su izuzetno finansijski ograničeni. Upravo su ovo razlozi zašto je za preuređenje ovog hotela bilo potrebno skoro 4 godine i zašto je dizajn urađen u stilu španskog dizajna 60tih.

Hotel na Rambla ulici u Barseloni slika2 Hotel na Rambla ulici u Barseloni slika3

Kako bi gostima hotela u potpunosti dočarali ukus Španije iz ovog perioda, dizajneri su svaki od hodnika transformisali tako da predstavlja jednu od tema dekade: kultura i društvo, dizajnerske ikone, turizam, masovna potrošnja, folklor, intelektualni džet-set.

Hotel na Rambla ulici u Barseloni slika4 Hotel na Rambla ulici u Barseloni slika5

Vrata soba su korišćena kao izložbeni paneli.

Hotel na Rambla ulici u Barseloni slika6 Hotel na Rambla ulici u Barseloni slika7

U foajeu su se arhitekti poigrali sa kultnim objektima u Španiji 60tih godina: Seat 600 koji je bio prvi automobil masovno proizveden automobil u Španiji, ogromna pezeta – nekadašnja španska valuta – koju su iskoristili kao sto i magnetni privesci za ključeve hotelskih soba koji su se nekada koristili u lokalnim hotelima i hostelima.

Hotel na Rambla ulici u Barseloni slika8

Izvor: architectureartdesigns.com


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.