Marfijevi kreveti

by | 31 oktobra, 2013
Marfijev rasklopljiv krevet

Legenda marfijevih kreveta datira sa početka 20 veka kada je William Lawrence Murphy ispunuo zahtev za svoj prvi patent. Njegova inspiracija je povezana sa skromnijim vremenima i socijalnim običajima ulaska žene u mušku spavaću sobu.

U novije vreme Marfijevi kreveti se smatraju spasiteljem malih prostora. Čitav koncept je proširen i sada on uključuje stvari kao kućne kancelarije, teretane, a ovakve ideje će se još rađati i rasti kako se stanovi u gradovima sve više smanjuju.

Police za knjige Rasklopljiv krevet

Jedan od trenutno najrazvijenijih segmenata ovih kreveta jesu oni za decu.

Bilo da imate ograničen prostor svakodnevno ili jednostavno želite da imate jedan extra krevet kada vam neko dođe na spavanje, postoji mnoštvo sjajnih ideja.

Da biste stvorili interesantan izgled razmislite o uključivanju različitih materijala u konstrukciju. To uključuje korišćenje različitih boja, dodavanje ogledala ili metala, ili nešto sasvim drugačije.

Metalni krevet

Polica za knjige ili samo jedna polica obično krasi spoljašnjost ovakvih kreveta.

Ali pre nego što vam padne napamet da morate sve skidati sa tih polica kako bi namestili krevet, razmislite još jednom i pogledajte ovu sliku.

Krevet sa policama

Često police imaju dvojnu funkciju, jedna je polica a druga je da one budu nogare za krevet. Možda ćete morati malo pažljivije i sporije da spuštate krevet, ali je to svakako vredno truda, ili možete ugratiti automatizovani motor koji će obaviti posao umesto vas.

Zelena sobaPraktičan krevet

Druga opcija za ovakav krevet s policama jeste da se on rotira. Deo sa policama se okrene u unutrašnjost jedinice i time sklone s pogleda a potom se krevet obori.

Sakriven krevet

Budite kreativni i iskoristite prostor što je moguće bolje.

Izvor: meccinteriors.wordpress.com


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.