U potpuno novom ruhu

by | 26 aprila, 2014
Novo ruho

Ovaj stari salaš restauriran je pomoću opeke i ručno pravljenih mermernih ploča. Unutrašnjost kuće obnovljena je istim materijalom, a zidovi su okrečeni malterom prirodnih i nežnih tonova.

Tavanica ove prostorije obložena je opekom, a restaurirano pojilo ispod prozora sada služi kao originalan element za sedenje. Lustere od kovanog gvožđa, fotelju u indijskom stilu i niski sto na sredini prostorije dizajnirao je Angiolino Fiacchini.

Novo ruho slika 1

Dnevni boravak ima dva nivoa, odvojena zidom sa lučnim otvorom i sa nekoliko stepenica.

Novo ruho slika 2

U spavaćoj sobi nalazi se rustični orman iz 19. veka koji se odlično uklapa u celokupan stil kuće. Na sredini sobe je krevet prekriven štepanim pokrivačem.

Novo ruho slika 3

Ulazna vrata kupatila su izrađena od kestenovog drveta, lavaboi i pločice su iz Ceramica Sense, dok su slavine proizvodi kompanije Mamoli. Deo zida kupatila obložen je mermernim pločama dok su lampe iz Cini&Nilsa. Veliko pravougaono ogledalo bez rama postavljeno je na zid kupatila zagasito zelene boje.

Pod je obložen kamenim pločama. Oprema kupatila: lavaboi i slavine su odabrani u duhu celokupnog ambijenta dok su pored ogledala postavljene dve moderne lampe koje se lako savijaju i tako menjaju položaj i oblik po potrebi.

Novo ruho slika 4

U trpezarijskom delu, nalazi se sto sa stolicama od gvožđa koje je dizajnirao Angiolino Fiacchini. Sedalni deo napravljen je od platna iz Scardigli&Ghini. U sredini prostorije okačen je luster od kovanog gvožđa u obliku stare ulične svetiljke.

Novo ruho slika 5

Iz dugačkog hodnika ulazi se u svaku sobu posebno. Pod celog objekta popločan je kamenom.

Novo ruho slika 6

U prostoriji za odmor se nalazi nameštaj od pruća. Ova prostorija je malim stepenicama, karakterističnim za stare seoske kuće, povezana sa dvorištem. Za boju zidova u ovim prostorijama izabrana je žuta i zagasito bela boja.

Tavanica u terpezarijskom delu izrađena je od opeke složene u luk dok se u prostoriji za odmor vidi krovna konstrukcija: rogovi i drvena obloga.

Tekst: Vanna Pareschi
Foto: Andrea Vierucci


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.